Βότανα για μαγειρική

   Τα βότανα συνήθως προστίθενται στην κατσαρόλα την ώρα του μαγειρέματος.Υπάρχουν όμως και άλλοι τρόποι να συμπεριληφθούν στο πιάτο μας.Για παράδειγμα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ελαιόλαδο ή βούτυρο αρωματισμένο, ξύδι, σάλτσες, αλεύρι, τυρί ή αλάτι αρωματισμένο ακόμη και ζάχαρη αρωματισμένη για τα γλυκά.

  Οι ωμές σαλάτες, τα βραστά ή ωμά κρέατα, τα ψάρια αλλά και τα λαχανικά εχουν πολλά να κερδίσουν αν αρτυθούν με ελαιόλαδο ή ξύδι αρωματισμένο με βότανα. Το τυρί οχι μόνο αρωματίζεται με τα βότανα αλλά συντηρείται και καλύτερα. Το αρωματισμένο αλεύρι δίνει  άρωμα στο  φύλλο για πίτες ή στα γλυκά.Η αρωματισμένη ζάχαρη δίνει επιπλέον άρωμα στο τσάι αλλά και στο γάλα, σε φρουτοχυμούς, φρουτοσαλάτες, κρέμες και γλυκά.

 

Αρχική
Τα πάντα για τα μπαχαρικά και τα βότανα…

Copyright Bacharia kai Votana 2012

Κατάστηματα: 1) Ίδης 19 (Μεϊντάνι)  |  2) Αργυράκη 16, Ηράκλειο-Κρήτη

Τηλ.  2810-221039 , 2814-001118 | email : info@bacharia.gr


Οι συνεργάτες μας :